مادر برد چیست و عملکرد آن چگونه است؟
در این مقاله قصد داریم تا جواب سوال مادر برد چیست ؟ را بدهیم. یکی از مهمترین قسمت های یک رایانه مادر برد است. کار اصلی مادر برد کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر می باشد. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همانطور که از نامش پیداست تنها یک پردازندهاست.
مادربرد کامپیوتر تمام اجزای کامپیوتر را به یکدیگر مرتبط می کند. مادربرد به عنوان ستون فقرات در کامپیوتر عمل می کند. به گونه ای که هرچیزی که داخل کیس کامپیوتر قرار دارد به نحوی به مادربرد همان کامپیوتر متصل میشود.
به این طریق است که تمامی اجزای کامپیوتر میتوانند با هم مرتبط گردند. این اجزا عبارتند از کارت گرافیک، کارت صدا، هارد درایو، درایو نوری، سیپییو، رم، پورتهای یو اس بی، منبع تغذیه. همچنین روی مادربرد قطعاتی مانند اسلات توسعه، جامپر، خازن، فن، هیتسینک و… نیز قرار دارد.
اهمیت مادر برد در رایانه
جهت ارتقاء یک کامپوتر لازم است در انتخاب مادر برد آن دقت کافی به خرج دهید. چرا که عملکرد سیستم تا حد زیادی به انتخاب مادربرد آن مربوط است. قابلیت های فعلی یک کامپیوتر و پتانسیل های ارتقاء آن در آینده ، جملگی به نوع مادربردی دارد که انتخاب می کنید.
با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، امروزه بر روی مادربردها انواع پورت ها و تراشه ها و کنترل های RAID وجود دارد که هر یک در زمان خاصی مورد استفاده هستند. در زمان ارتقاء سیستم و بدون نیاز به نصب امکانات جانبی دیگر این قطعه بسیار اهمیت پیدا می کند.
اجزای مختلف مادربرد
حال که متوجه شدیم مادر برد چیست ؟ به بررسی اجزای مختلف آن می پردازیم:
سوکت پردازنده اصلی
سوکت پردازنده در واقع محلی است که پردازنده در آن قرار دارد و تنها نقش آن ارتباط با مادربرد است. منظور از پردازنده همان سی پی یو است که مهم ترین قطعه در اجزای سخت افزاری رایانه ها و انواع سیستم ها به شمار می رود.
این تراشهی کوچک، مربعشکل می باشد و روی برد اصلی دستگاه یا همان مادربرد به همراه فن خنک کننده قرار میگیرد. از این رو با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل می باشد.
پورت های ورودی و خروجی
پورت های ورودی و خروجی زیادی برای مادربرد ها در نظر گرفتهشده است . مادربرد ها همواره تعداد زیادی از پورت های صدا و USB را دارا هستند. اما در نسل های قدیمی تر بخش های از این پورت ها مربوط به پورت های پرینتر و اسکنر بود. امروزه جای خود را به پورت های شبکه، صدا، USB تایپ C و حتی پورتهای خروجی گرافیک و مینی USB داده اند.
بایوس مادربرد
در واقع می توان بایوس مادربرد را در بخش نرم افزاری یک دستگاه قرار داد. بایوس محلی است که اطلاعات برد اصلی رایانه بر روی تراشه آن جای می گیرد. قبل از روشنشدن اصلی سیستم و خواندن اطلاعات از هارد دیسک این بایوس است که اطلاعات مربوط به سخت افزار ها و قطعات نصبشده بر روی مادربرد را می خواهد و شناسایی می کند.
اسلات رم
در مادربرد اسلات رم برای پشتیبانی از رم های رایانه است. هر چقدر که میزان اسلات رم ها بیشتر باشد به معنای پشتیبانی رم های بیشتری است. اینگونه اسلات ها مانند سوکت ها دارای نسل های مختلفی است. هرچه که برد اصلی رایانه تعداد پورت های رم بیشتری را در خود داشته باشد می تواند رم های بیشتری را پاسخگو باشد.
البته برای اینکه مقدار رم های بیشتری اضافه کنید باید به قدرت پردازنده خود نیز دقت نمایید. مادربرد های نسل فعلی می توانند تا 32 و یا در نوع پیشرفته تا 64 گیگابایت رم را پشتیبانی نمایند.
اسلات PCI Express
محل قرارگیری کارت های اضافی در اسلات PCI Express است. می توان از معروفترین آنها به کارت گرافیک اشاره نمود. زمانی شما می توانید از کارت گرافیک قدرتمند تری استفاده نمایید که در اسلات PCI Express از تکنولوژی بالاتری استفادهشده باشد. نسل به کار رفته در اسلات PCI Express نسل 3 می باشد.
سفارش و خرید مادر برد
امیدواریم در این مقاله متوجهشده باشید که مادر برد چیست ؟ و چگونه کار می کند. برای مشاهده و خرید مادربرد به شما پیشنهاد میکنیم که به سایت فروشگاهی اداری بازار مراجعه فرمایید. سایت فروشگاهی اداری بازار ارائه دهنده انواع مادر برد و دیگر لوازم جانبی کامپیوتر آماده است تا با فروش آنلاین محصولاتش از طریق آدرس www.edaribazar.com با شما با خریدی آسان همراه باشد.
مقالات مرتبط رو حتما ببینید
نظر شما برای ما با ارزشه
0 دیدگاه